Evenimente

Agricultura Competitivă în Moldova

06 octombrie 2017 | Postat de: Victor Diacon

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova invită producătorii agricoli, precum și alte persoane interesate, să participe la cea de-a 5-a ediție a seminarelor științifico-practice cu genericul Ziua Câmpului.

Scopul evenimentului este de a promova soluții pentru o agricultură competitivă în Republica Moldova prin aplicarea unor tehnologii și practici de management durabil al terenurilor. Evenimentul va reuni producători agricoli, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, cercetători, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

Evenimentul va avea loc la data de 12 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, la depozitul agrotehnic al gospodăriei țărănești  SRL „Roua Piersicului”, în apropiere de satul Tochile Răducani, raionul Leova.  Coordonate geografice: 46°33'54.0"N 28°16'55.5"E

Această ediție a seminarelor științifico-practice va fi dedicată tehnologiei Strip-Till. Evenimentul va conține comunicări teoretice și demonstrații practice în baza SRL „Roua Piersicului”.

Pentru a confirma participarea la eveniment, vă rugăm să expediați un mesaj la adresa de email: mem@mem.md sau să telefonați la numărul de contact: 022 237149/ 0696 500 51/079221120

 

---------------------------------------------------------
Ziua Câmpului, ed.4
---------------------------------------------------------

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova invită producătorii agricoli, precum și alte persoane interesate, să participe la cea de-a 4-a ediție a seminarelor științifico-practice cu genericul Ziua Câmpului.

Scopul evenimentului este de a promova soluții pentru o agricultură competitivă în Republica Moldova cu ajutorul tehnologiilor no-till și strip-till (semănatul direct). Evenimentul va reuni producători agricoli, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, cercetători, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media. 

Evenimentul va avea loc la data de 28 septembrie 2017, începând cu ora 10.00, în raionul Hâncești, pe unul din câmpurile ce aparțin gospodăriei țărănești “Alla Moroz”. La seminar va fi demonstrată, în teren, performanța obținută de producătorii agricoli locali care au aplicat tehnologii conservative, avantajele economice obținute, dar și vulnerabilitățile acestor noi abordări în agricultură.

Terenul pe care se va desfășura seminarul este amplasat pe traseul L563 (drumul care face legătura între localitatea Sărata Galbenă și localitatea Valea Florii din raionul Hâncești), la aproximativ 4,5 km de la traseul R34 Leova-Hincesti. Coordonatele geografice ale câmpului sunt următoarele: 46.715767, 28.453556
Seminarul va conține comunicări și demonstrații practice privind:

- Semănatul culturilor cerealiere în cadrul sistemului Conservativ de Agricultură:

- Semănat direct

- Prezentarea generală a tocătorului (modelul MaxiCut Dalbo) și a modului de folosire a acestuia

- Prezentarea generală a semănătorii NO-TILL

- Experiența GȚ „ALLA MOROZ” în utilizarea și aplicarea tehnologiilor și procedurilor prietenoase mediului

Pentru a confirma participarea la eveniment, vă rugăm să expediați un mesaj la adresa de email: mem@mem.md sau să telefonați la numărul de contact: 022 237149/ 0696 500 51/079221120Layout by Victor Diacon